ბრიუსელის კომბოსტო იტალიურად

მასალა:

500 გრამი ბრიუსელის კომბოსტო

2 სუფრის კოვზი მარგარინი

2 არასავსე სუფრის კოვზი ფქვილი

¼ ლიტრი რძე

1-2 სუფრის კოვზი ნაღები

ცოტა პილპილი

ცოტა მუსკატის კაკალი

1 სუფრის კოვზი ლიმონის წვენი

2 სუფრის კოვზი გახეხილი ყველი

მარილი - გემოვნებით

გასუფთავებული, გარეცხილი ბრიუსელის კომბოსტო მოვხარშოთ მსუბუქად დამარილებულ წყალში ისე, რომ არ დაიშალოს. მარგარინისა და ფქვილისაგან მოვამზადოთ ღია ფერის საწებელი. დავამატოთ რძე და ნაღები - გამოგვივა სოუსი ბეშამელი. ცოტა ხნით დავდგათ, რომ შესქელდეს. დავამატოთ პილპილი, მუსკატის კაკალი და ლიმონის წვენი. ბრიუსელის კომბოსტოს დავასხათ სოუსი, მოვშუშოთ, შემდეგ მოვაყაროთ გახეხილი ყველი.

კომენტარი