რა დადებით თვისებებს შეიცავს ზღვის პროდუქტები?
ზღვის პროდუქტები -
seafood-ი ძალიან სასარგებლოა ბევრი ორგანოსა და იმუნეტისთვის. ისინი მდიდარია ადვილად ასათვისებელია ცილები და ცხიმოვანი მჟავებით, მიკრო და მაკროელემენტებით; ხორცზე გაცილებით ნოყიერია, ხელს უშლის ზედმეტი ცხიმის დაგროვებას, მათ უმრავლესობას სამკურნალო თვისებებიც კი აქვს.
კიბორჩხალა - ზრდის იმუნიმეტს თუთიისა და რკინის მაღალი შემცველობით.ასე რომ, ესდელიკატესი დაგეხმარებათ ადვილად გაუმკლავდეთ ინფექციებს. ცხიმოვანი მჟავები, რომლითაც მდიდარია კიბორჩხალა, რგებს გულ-სისხლძარღვთა სისტემით დაავადებულებს.
ომარი - უნდა მიირთვათ შემოდგომა-ზამთარში ორგანიზმის ინფექციისგან დასაცავად, ხოლო წლის სხვა პერიოდში ახალგახრდობის გასახანგრძლივლებლად. ომარი შეიცავს ბევრ ცილისა და მიკროელემენტებს, თუთიას, რკინას და კალიუმს (დიდი რაოდენობით არის მის კისერში).
ლანგუსტი - დაბალკალორიულია. 100გ.შეიცავს მხოლოდ 90-კალ-ს, 17 გ. ცილას, 2გ. ცხიმს. მასში არის დიდი რაოდენობით ფოსფორი და ააქტიურებს ტვინის მუშაობას. 100გ. ლანგუსტი საკმარისია კალციუმის დღეღამური მოოთხოვნილების 10%-ის, მაგნიუმის -
20%-ის,რკინისა და იოდის
30%-ის დასაკმაყოფილებლად.
კრევეტი - შესანიშნავია სტრესის წინააღმდეგ.ის პრაქტიკულად არ შეიცავს შაქარს და ცხიმს, თუმცა ცილის მაღალი შემცველობის წყალობით შიმშილის გრძნობას კლავს. მასში უხვადაა B12 ვიტამინი, რომელიც აუცილებელია სისხლის წითელი ბურთულაკების გამოსამუშავებლად და ნერვული სისტემისთვის.
ზღვის ლოკოკინა - ორგანიზმს ეხმარება სტრესთან ბრძოლაში. ეს არის მაგნიუმისა და B6 ვიტამინის საუკეთესო წყარო.
მიდია - შეიცავს ცოტა ცხიმს და ბევრ E მიტამინს-100გ-ში
25%-ია, რაც დღეღამური ნორმაა. ამის წყალობით მიდია ბუნებრივ ანტიოქსიდანტად ითვლება.
კომენტარი