არასდროს შეიძინოთ ქათმის ფილე ასეთი ხაზებით - მკვლევარების სკანდალური დასკვნა

თეთრი ხორცი ქათმის ყველაზე გემრიერლი და სასარგებლო ნაწილია. ის დიდი რაოდენობით ცილებს შეიცავს, რომელიც ადამიანის ორგანიზმს ძალიან ჭირდება.

სულ ცოტა ხნის წინ ოქფორდის უნივერსიტეტის მკვლევარებმა დადეს დასვნა, რომლის მიხედვითაც შესაძლებელი ხდება განვასხვაოთ ჯანსაღი და არა ჯანსაღი ხორცი ერთმანეთისაგან.

მკვლევარების თქმით, ქათმებს სხვადასხვა ჰორმონებითა და წამლებით ზრდიან ფერმერები, რათა წონაში უფრო კარგი მატება ჰქონდეთ, მალე გაიზარდონ და საფრიანად გაიყიდოს თითოეული. ეს მიღებული წამლები და ჰორმონები სულაც არ არის უსაფრთხო ჩვენი ჯანმრთელობისთვის, უარყოფითად მოქმედებს ადამიანის ორგანიზმზე, იწვევს კუნთების დისფუნქციას და გენეტიკაზეც აისახება.

რაც შეეხება ჯანსაღისა და არა ჯანსაღის ერთმანეთისაგან გარჩევას, ეს შესაძლებელია კანგაცლილ ხორცზე. მას ზედ არ უნდა დაყვებოდეს თეთრი წვრილი ხაზები. ქვემოთ მოცემულ ფოტოზე მითითებულია ჯანსაღი ხორცი და დანარჩენი ორისაგან გამოარჩევთ მარტივად - ჯანსაღია A, ხოლოდ B და C არაჯანსაღი, ხარისხი ხაზების ზრდასთან ერთად მცირდება.

კომენტარი