ნამცხვარი „გაზეთი“

მასალა:

კვერცხი - 3 ცალი

მარგარინი - 200 გრამი

შაქრის ფხვნილი - 1,5 ჩაის ჭიქა

ფქვილი - რამდენიც დასჭირდება

სოდა - 1 ჩაის კოვზი

ძმარი - 1 სუფრის კოვზი

ვანილი, კონიაკი - გემოვნებით

3 კვერცხის გული გავთქვიფოთ და შევურიოთ 200 გრამ გამდნარ მარგარინში; დავამატოთ 0,5 ჩაის ჭიქა შაქრის ფხვნილი, სოდა, ვანილი, კონიაკი; დავაყაროთ ფქვილი იმდენი, რომ გამოვიდეს საშუალო სიმაგრის ცომი. გავაბრტყელოთ ცომი და გამოვჭრათ ნებიმიერი, სასურველი ფორმის პატარა ნაჭრები. დავალაგოთ თბილს, ცხიმწასმულ თუნუქის ფურცელზე. სამი კვერცხის ცილა კარგად გავთქვიფოთ; როცა თეთრ „ღრუბელის“ სახეს მიიღებს, ნელ-ნელა შევთქვიფოთ ¾ ჩაის ჭიქა შაქრის ფხვნილი. მიღებული ბეზეს მასა ჩაის კოვზით შუაში დავადოთ ცომის ნაჭრებს და შევდგათ ღუმელში გამოსაცხობად. უნდა გამოვაცხოთ დაბალ ცეცხლზე, სანამ ზემოდან ვარდისფერი არ გახდება.

კომენტარი