კალალაატიკო – კარტოფილი ქაშაყით

მასალა:

700 გრამი კარტოფილი

2 ცალი კვერცხი

250 გრამი საღი ქაშაყი

1 თავი ხახვი

50 გრამი მცენარეული ზეთი

1/8 ლიტრი რძე

1 სუფრის კოვზი ფქვილი

კარტოფილი გავთალოთ, დავჭრათ ნაჭრებად. ტაფას წავუსვათ ცხიმი და ჩავაწყოთ შიგნით კარტოფილი. ზემოდან მოვათავსოთ მომზადებული, ნაჭრებად დაჭრილი ქაშაყის ფენა. ხახვი წვრილად დავჭრათ და მოვაყაროთ ქაშაყს.

ყველაფერს მოვაყაროთ ფქვილი და მოვასხათ მცენარეული ზეთი. დავდგათ დაბალ ცეცხლზე და ვშუშოთ თავდახურული. რძე და კვერცხები ავთქვიფოთ და და დავასხათ მომზადებულ თევზს. შევდგათ ღუმელში, დავახუროთ თავსახური და სწრაფად გამოვაცხოთ.

კომენტარი